Praktijkvoorbeelden

Sociaal ondernemerschap

Ik krijg veel liefde terug door maatschappelijk verantwoord te ondernemen” merkt Martin Kniest op nu hij met zijn wasstraten in Deventer en Zutphen ruim 60 mensen aan het werk heeft, waarvan 90% met een – nu dus overbrugbare – afstand tot de arbeidsmarkt. Sociaal ondernemerschap is investeren in mensenlevens. Waardevol en zinvol bezig zijn.

Sociaal ondernemerschap geeft veel voldoening. Je ziet de mensen waarin je investeert groeien en bloeien. Het is bijzonder om deze ontwikkeling van dichtbij mee te maken. Samen afstanden overbruggen. De dankbaarheid voor de kansen die je als werkgever biedt, is ongekend. Maatschappelijk verantwoord ondernemen voelt niet alleen heel goed, maar geeft jouw bedrijf bovendien een extra dimensie.

Martin Kniest | Matz Social

Samen geven wij mensen de kans om buiten de schaduw van een beperking te leven.

Steun vanuit de overheid

Gelukkig beaamt en benadrukt ook de overheid het belang van sociaal ondernemerschap. Zo bieden overheden op diverse manieren steun en subsidies voor werkgevers die kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Denk hierbij aan de Wet banenafspraken die is opgesteld door de overheid. Afgesproken is dat het bedrijfsleven zich garant stelt om voor 2026 te zorgen voor 100.000 extra banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn tal van instanties die betrokken worden bij dit streven.

Matz Social treedt lokaal op als spin in het web door alle instanties, werkgevers en werkzoekenden aan elkaar te koppelen en hen te begeleiden. 

Samenwerken doen we met onder andere