Welkom bij Matz Jobs Office

Sociaal uitzendbureau & detacheringbureau

Wie sociaal onderneemt, krijgt daar ontzettend veel voor terug. Allereerst de dankbaarheid voor de kansen die jij als werkgever biedt aan statushouders en andere mensen uit het doelgroepenregister. Bovenop de voldoening die jij zelf haalt uit sociaal ondernemerschap. Maar los daarvan krijg je in de meeste gevallen ook een waardevolle versterking voor jouw team én kun je rekenen op financiële voordelen.

Ik ben werkgever

Ik zoek werk

Begeleiding voor werknemer én werkgever.

Sociaal ondernemerschap kent veel voordelen.

Wat is Matz Jobs Office?

Matz Jobs office is een sociaal uitzend- en detacheringsbureau in Deventer. Wij zorgen er niet alleen voor dat statushouders en andere mensen met een begeleidingsbehoefte zelfstandig aan het werk kunnen, maar begeleiden ook de werkgevers die hen de kans bieden op een welverdiend inkomen. Denk hierbij aan interne jobcoaching, HR, een no-risk-polis en loonwaardemeting. Kortom, Matz Jobs Office verzorgt duurzame plaatsingen tegen zeer gunstige sociale tarieven.

Voordelen van sociaal ondernemen

Voor werkgevers is het voordeliger om via Matz Jobs Office mensen aan te nemen. Wij halen namelijk voorafgaand aan verrekening de loonkostensubsidie van de werknemer er al af. Dat scheelt al gauw enkele euro’s per persoon per uur. In ruil daarvoor vragen wij werkgevers niet gelijk een hoge druk op de werknemers te leggen. Zodoende heeft de werknemer de ruimte om het bedrijf te leren kennen en zich te ontwikkelen. En daardoor wordt de kans op een duurzame plaatsing hoger.

Als sociaal detacherings- en uitzendbureau is ons aanbod aan gemotiveerde krachten zeer divers. Zowel in geslacht en leeftijd als in begeleidingsbehoefte en etnische achtergrond. En wie denkt dat het bij werknemers uit het doelgroepenregister vooral om laag opgeleide of mensen zonder opleiding gaat, zit er absoluut naast. Naast mensen die ontzettend handig of technisch aangelegd zijn, helpen wij ook wetenschappelijk opgeleide mensen aan werk. Hoe dan ook zijn ze stuk voor stuk tot op het bot gemotiveerd en veelal een aanwinst voor jouw bedrijf.

Wel is het belangrijk om te weten dat vrijwel alle werknemers via Matz Jobs Office een vorm van begeleiding nodig hebben. Hetzij door een taalbarrière, hetzij door een traumatische ervaring of een specifieke aandoening.

 

Onze doelgroep bestaat voor 95% uit statushouders. Dit zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Deze mensen mogen in ieder geval 5 jaar in Nederland blijven en hebben recht op een welverdiend inkomen. Deze groep mensen heeft vaak nog wat moeite met de taal, maar verder mankeert hen niets. 

 

Deze mensen hebben dus wel de nodige begeleiding nodig, maar zitten vol motivatie om aan het werk te gaan. Gelukkig is onze begeleiding voor zowel werknemer als werkgever dusdanig ingericht dat deze zogeheten ‘afstanden tot de arbeidsmarkt’ overbrugd kunnen worden.

Klik op een item naar keuze voor meer informatie

Nu verkrijgbaar!

Het boek: “De Wasstraat”

Sociaal ondernemerschap – en net iets meer.